Vernieuwing van website voor Stichting Bobby Kinghe

Eind 2013 is hard gewerkt aan de vernieuwde website voor de Stichting Bobby Kinghe. Naast de update van het verouderde CMS is ook de vormgeving flink onder handen genomen.

Allereerst is er een analyse gemaakt van alle beschikbare informatie en is in overleg alle oude content gemigreerd naar de nieuwe website.

Na de update van het oude CMS is een nieuwe vormgeving ontworpen en omgezet naar een WordPress template. Deze template, gebaseerd op het Foundation framework, is volledig responsive zodat de website alle (mobiele) devices goed te bekijken is.

Daarnaast is de website uitgebreid met een Agenda functionaliteit. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de gratis WordPress plugin The Events Calendar van Modern Tribe Inc. Ook de templates voor de Agenda zijn speciaal voor Bobby Kinghe aangepast.

Op 1 maart 2014 is de vernieuwde website van Bobby Kinghe livegegaan.

Uitgelicht: Brugwachtersroute

Op 26 maart is de website van Bobby Kinghe uitgebreid met de Brugwachtersroute.

De Brugwachtersroute is een wandeling langs alle brugwachtershuisjes in de binnenstad van Dordrecht. Bij elk huisje hebben dichters een gedicht geschreven en is er een mooie illustratie gemaakt. Dit heeft geresulteerd in een leuk boekje dat gratis verspreid wordt, o.a. via de lokale VVV. Omdat het boekje slechts een beperkte oplage heeft, is de inhoud nu ook digitaal beschikbaar via de Bobby Kinghe website!

Bekijk de Brugwachtersroute van Bobby Kinghe

Uitgevoerde taken

  • Migratie van oude content
  • Opruimen van bestanden op de server
  • Updaten van het Content Management Systeem
  • Nederlandse taal in CMS toegevoegd
  • Ontwikkeling van nieuwe (responsive) template
  • Toevoegen van nieuwe plugins en widgets

Over Stichting Bobby Kinghe

Bobby is dol op concerten, houdt van mooie woorden en gaat graag met vrienden erop uit om her en der wat cultuur op te vangen. Van Blaudzun tot Hugo Borst, van Vincent Bijlo tot de Kik. Bobby boekt ze allemaal!

Het doel van Bobby Kinghe is een breed publiek uit de Drechtsteden op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met kunst in de breedste zin van het woord. Het podium dat wij bieden zal prikkelend, fris en misschien een beetje tegendraads zijn. Wij presenteren podiumkunsten verpakt in een spreekwoordelijk beeldend vormgegeven jas.