Webmaster van de officiële FC Dordrecht website

Sinds de aanvang van seizoen 2013-2014 ben ik op vrijwillige basis werkzaam als webmaster bij FC Dordrecht. Al jaren volg ik de club op de voet en ik ben blij dat ik op deze manier mijn steentje kan bijdragen!

In de zomer van 2012 is de huidige versie van de website gelanceerd vanuit een collectief project van de CED Eerste Divisie. Dit project houdt in dat alle clubs uit de Jupiler League een nieuwe website krijgen.

Grootste voordeel van dit project is dat de websites deels gekoppeld zijn. Dat betekent dat niet elke club meer uitslagen, programma’s en standen hoeft toe te voegen. Dit gebeurt centraal, wat een hoop werk scheelt. Daarnaast is het collectief aantrekkelijk voor sponsors. Op deze wijze kunnen de website opbrengst genereren.

Aan het eind van dit seizoen zal het collectieve project echter beeindigd worden en zal FC Dordrecht de website weer compleet in eigen beheer nemen. FC Dordrecht wil van deze gelegenheid gebruik maken om de website weer op een aantal punten te verbeteren, zoals het doorvoeren van Responsive design en het verplaatsen van oude content naar de huidige website.

Uitgelicht: FC Dordrecht Foto Gallery

De huisfotograaf van FC Dordrecht is bij elke wedstrijd aanwezig om mooie plaatjes te schieten. Deze foto’s worden gepubliceerd via een aparte website die gebruik maakt van Gallery 3, een open source foto beheer systeem.

Na elke wedstrijd krijg ik de foto’s aangeleverd en voeg ik ze toe op de website. De nieuwe foto albums worden gepromoot via een speciaal blok op de FC Dordrecht homepage, als link bij de bijbehorende nieuwsberichten, met een post op de FC Dordrecht Facebook Fanpage en via het officiele FC Dordrecht Twitter account.

Neem een kijkje in de FC Dordrecht Foto Gallery