Front-end ontwikkeling bij Telfort

In 2012 heb ik meerdere maanden als Front-end ontwikkelaar gewerkt bij Telfort. Eerst heb ik meegewerkt aan het project voor de nieuwe Mobiele shop. Later dat jaar heb ik tijdelijk bijgesprongen in het Front-end team bij langdurige afwezigheid van één van de teamleden.

Project: Mobiele shop

Van januari tot maart 2012 heb ik als front-end ontwikkelaar meegewerkt aan het project voor de vernieuwde mobiele shop. Op basis van aangeleverde Photoshop ontwerpen zijn templates voor de shop gemaakt. Daarnaast heb ik ondersteuning verleend bij het verwerken van aanpassingen op de website (zowel mobiel als internet).

Onderzoek: Responsive design

Naast het project voor de Mobiele shop heb ik een inventariserend onderzoek uitgevoerd naar de mogelijkheden voor een goede weergave van de Telfort website op mobiele apparaten, zoals smartphone en tablets. In het onderzoek is ingegaan op Responsive en Adaptive Web Design. De bevindingen zijn door middel van een presentatie aan alle betrokkenen bekend gemaakt.

Tijdelijke vervanging

In de periode mei-augustus 2012 ben ik opnieuw aan de slag gegaan bij Telfort, als tijdelijke vervanging van één van de medewerkers van het Front-end team. Ik hielp mee met het beheren van de corporate website en diverse (sub-)sites.

Uitgelicht: Telfort Mededelingen

In deze periode heb ik gewerkt aan het verbeteren van de Telfort Mededelingen website, die beheerd wordt met behulp van WordPress. Uitgevoerde acties zijn o.a.:

  • Upgrade naar nieuwere versie van WordPress en het upgraden van de gebruikte plugins
  • Opschonen van de gebruikte HTML en CSS en zorgen dat er valide code gebruikt wordt
  • Doorvoeren van Responsive Design, zodat de website beter getoond wordt op mobiele apparaten
  • Uitbreiden van de website met een Zakelijk gedeelte
  • Verwerken van een externe RSS Feed bij de Mobiele mededelingen

Over Telfort

Telfort is een Nederlandse voordeelspeler voor mobiele telefonie en internet en richt zich op zowel consumenten als zakelijke klanten. Het online-kanaal is een belangrijk onderdeel van hun verkoopactiviteiten. Tegenwoordig maakt Telfort deel uit van KPN.